”Be prepared for the unexpected”

Jag föreläser dagligen om förebyggande träning, främst till fotbollsspelare, där jag trycker oerhört mycket på att man ska träna kroppen i alla olika lägen och plan för att kroppen ska vara förberedd och stark i de oväntade lägen som kroppen olyckligtvis kan utsättas för. Men allt går inte att vara förberedd för. Det lärde jag mig i helgen. En skada är man aldrig förberedd på, iallafall inte psykiskt.

 

6 dagar innan Open. 8 veckor innan ett eventuellt EM deltagande i tyngdlyftning. 14 veckor innan Regionals.

 

En skada kommer aldrig lägligt, men just nu var det fan det sämsta tänkbara.

 

Tyngdlyftningstävling i helgen. Den tävlingen som var lite viktig för uttagningen till landslaget. Jag hade legat magsjuk under veckan och hade inte haft samma uppladdning som vanligt men jag skulle ändå visa att jag kunde prestera på tävlingen. Sista lyftet. Sista stöten. I vändningen knäppte det till i höger knä. Jag har kikat på videon 1 000 gånger och kan inte se något konstigt förutom att jag möjligtvis står lite bredare än vanligt. Knäna åker in i vändningen, vilket de brukar göra men med den ”för breda” fotställningen så blev kanske vinkeln för stor och jag får en konstig vridning eller ett för ”stort” ihopslag av leden. Kunde resa mig upp ur lyftet men kände att jag inte riktigt kunde räta ut knät. Jag bestämde mig ändå för att slutföra lyftet med en stöt och får den godkänd men ville inte direkt lägga över tyngden på högerbenet vilket tydligt syns på filmen. Jag blev knappt glad av lyftet trots att det var tävlingspers. Ville bara av scenen för att kolla upp knät.

Spenderade resten av dagen på akuten. Ingen fraktur påvisad men väntar nu på MR för att fastställa diagnosen.

Jag har ställt in mig på det värsta tänkbara men längst in i hjärtat måste jag ha ett litet hopp kvar. Ett hopp om att jag kommer att få uppleva Regionals igen. Att jag kanske möjligen har chans på en landslagsplats och ett EM deltagande i tyngdlyftning.

 

”Everyone wants happiness, no one wants pain. But you can´t make a rainbow without a little rain”

Tänker att jag ska vara sådär käck och glad någon dag till iaf.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>